Wat is een keramische tegel?

 

Een keramische tegel staat voor degelijke vloerbedekking, krasvast en met een uiterst lange levensduur. Welke eigenschappen zijn nu zo kenmerkend voor de keramische tegel en wat is het verschil tussen een keramische tegel voor binnen en een voor buiten? In deze blog kom je er alles over te weten.

Keramische tegel: gemaakt uit keramiek

Keramiek is een product uit klei of leem en wordt op hoge temperatuur gebakken. Een van de toepassingen die eruit voortvloeien, is onder meer een keramische tegel. Die wordt in de bouwwereld enorm veel gebruikt en dat is geen toeval. Dankzij de vele positieve eigenschappen van de keramische tegel is het een betrouwbaar en oerdegelijk vloermateriaal.

 

De eigenschappen van een keramische tegel

Dankzij het gesloten oppervlak is een keramische tegel uiterst gemakkelijk te reinigen en krijgt hij ook minder snel af te rekenen met vlekken die maar moeilijk te verwijderen zijn. Dat verklaart ook waarom je in vele keukens en badkamers keramische tegels aantreft en minder vaak natuursteen. Die laatste is minder eenvoudig te reinigen en heeft vaker af te rekenen met vervuiling die moeilijk weg te krijgen valt.

 


Een keramische tegel is zeer hard. Daarom gaat hij ook uiterst lang mee en vormt hij zo een oerdegelijke vloer waarvan je jarenlang geniet zonder zorgen. Kies je voor keramische tegels? Dan heb je een ruime keuze in een omvangrijk assortiment van formaten en kleuren.

 

Een keramische tegel laat zich vlot bewerken. Gladde tegel gewenst of eerder een tegel met reliëfstructuur? Met een keramische tegel wordt alles mogelijk!

Keramische tegel voor binnen en voor buiten

Een keramische tegel voor binnen is lichtjes anders dan een voor buitengebruik. De fundering buiten is doorgaans wat zwakker en je keramische tegels moeten buiten ook meer gewicht opvangen. Daarom is een keramische tegel voor buiten dikker dan die voor binnen. De minimale dikte om de zwaardere belasting op te vangen, bedraagt minimaal 2 centimeter.

 

Een keramische tegel heeft vaak een blinkend uitzicht. Dat komt door de glazuurlaag die erop ligt en die de tegel beschermt tegen vuil en krassen. Het gevolg is dat die tegels ook gladder zijn. In een buitenomgeving met soms vochtige weersomstandigheden is dat dus geen goede optie.

 

Ontdek jouw ideale keramische tegel bij Tegeloutlet

Op zoek naar de perfecte keramische tegel? Kom dan zeker langs bij Tegeloutlet. In elk van onze vijf toonzalen ontdek je een uitgebreid assortiment keramische tegels waarin jij gegarandeerd jouw voorkeurstegel vindt. 

Onze medewerkers geven graag een woordje uitleg om zo de keuze voor jou te vergemakkelijken.

 

Benieuwd om kennis te maken met jouw ideale keramische tegel?  Kom dan snel langs!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze
aanbiedingen en trends

Aanmelden