Keramische tegels vs. natuursteen

Wie al eens voor de aankoop van een nieuwe vloer stond, kreeg er vast al mee te maken. Kies je voor keramische tegels of voor natuursteen? In deze blog gaan we na wat de grootste verschillen zijn tussen beide types vloertegels.

Keramische tegels zijn krasvaster

Keramische tegels zijn harder dan natuursteentegels. Dat komt door de homogene samenstelling en omdat ze op hoge temperatuur zijn gebakken. Het resultaat: keramische tegels zijn slijt- en krasvaster. En bezorgen jou zo een vloer die tegen meer dan een stootje kan. De perfecte oplossing voor ruimtes met veel passage of die intensief worden gebruikt.

 

Keramische tegels zijn sterker

Kies je voor keramische tegels? Dan ga je voor een vloer die sterker is. Dat komt omdat keramische tegels een hogere breukmodus hebben en dus minder snel breken dan natuursteen.

Met keramische tegels hoef je geen chemische zepen en dure onderhoudsproducten in huis te halen.
Om keramische tegels te plaatsen, hoef je geen specialist te zijn.

Keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijker

Met keramische tegels hoef je geen chemische zepen en dure onderhoudsproducten in huis te halen. De gewone reinigingsproducten volstaan om je keramische vloer te reinigen. Keramische tegels zijn dus niet alleen onderhoudsvriendelijker dan natuursteentegels, ze zijn ook perfect bestand tegen zuren en chemicaliën.

 

Keramische tegels zijn makkelijk te plaatsen

Om keramische tegels te plaatsen, hoef je geen specialist te zijn. Met de juiste benodigdheden, zoals een kwaliteitsvolle lijm en een dosis basishandigheid, kom je al een heel eind. Wil je een natuursteenvloer leggen? Dan vraagt dat de nodige precisie en een goede professionele kennis. Keramische tegels leggen, is dus voor meer mensen weggelegd.

Stel al je vragen over keramische tegels

Ben jij helemaal weg van keramische tegels? Kom dan zeker het grote aanbod van Tegeloutlet van naderbij bekijken. In onze vijf toonzalen zie je meteen hoe groot het assortiment keramische tegels van Tegeloutlet is. Zo garanderen wij jou de keramische tegels die perfect passen bij jouw voorkeuren.

 

Kom snel langs en kies jouw favoriete keramische tegels uit!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze
aanbiedingen en trends

Aanmelden