XXL-keramische tegels: hoe plaatsen?

XXL-keramische tegels zijn aan een niet te stoppen opmars bezig. De grotere tegelformaten zijn met hun kleiner aantal voegen en optisch groter effect de ideale elementen om een strakke en moderne look te creëren. XXL-keramische tegels vereisen wel speciale aandacht bij de plaatsing. In deze blog leggen we uit waarop je zoal moet letten.

XXL-keramische terrastegels leggen: goede voorbereiding

De grotere tegelformaten zoals de XXL-keramische tegels vragen wat meer voorbereiding van de tegelzetter. Die checkt best op voorhand al even de ruimtes waarin hij moet gaan werken en alle toegangen. Zijn die breed genoeg om de XXL-keramische tegels vlot te vervoeren zonder schaderisico’s? Zijn de ruimtes groot genoeg om probleemloos te manoeuvreren met de tegels? Verder is het ook aangewezen om bij de plaatsing van de XXL-keramische tegels met twee plaatsers aanwezig te zijn. Want vaak is het zeer moeilijk om de grote tegels alleen te verplaatsen.

XXL-keramische tegels: handle with care

Voor de plaatsing van de XXL-keramische tegels is een goede voorbereiding absoluut noodzakelijk. Zo moet de ondergrond perfect vlak zijn om het risico op tegelbreuken tot een absoluut minimum te beperken. Verder is ook gespecialiseerd materiaal noodzakelijk voor het versnijden van de XXL-keramische tegels. Ook wat tegellijm betreft, doe je er goed aan om niet voor de klassieke tegellijmen te kiezen, maar eerder voor de zogenaamde flexlijmen. Die zijn specifiek bedoeld voor de professionele verlijming van grote formaten zoals de XXL-keramische tegels.

Lees zeker deze aandachtspunten wanneer je kiest voor XXL-keramische tegels.

Tegeloutlet, jouw leverancier van XXL-keramische tegels

Bij Tegeloutlet vind je een uiterst ruim aanbod van grote en zeer grote tegelformaten zoals de XXL-keramische tegels. Kom langs in een van onze toonzalen en laat je deskundig begeleiden door onze medewerkers. Wist je dat we bij Tegeloutlet ook alle toebehoren voor vloerplaatsing hebben? Aangepaste lijmen, voegkammen en voegmortels: ook die vind je allemaal onder één dak!

 

Wil jij je XXL-keramische tegels komen uitzoeken bij Tegeloutlet? Check dan snel ons dichtstbijzijnde verkooppunt!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze
aanbiedingen en trends

Aanmelden