Keramische terrastegels leggen doe je zo

Wie voor keramische terrastegels kiest, wil natuurlijk uiterst lang genieten van zijn terras. Een belangrijke voorwaarde om dat te kunnen doen, is een goede plaatsing en een efficiënt onderhoud van je keramische terrastegels.

 

Keramische terrastegels leggen: goede basis

Wil je lang genieten van je keramische terrastegels? Dan moet je ervoor zorgen dat vochtige en koude weersomstandigheden geen vat hebben op de staat van je terras. Daarom is het belangrijk om een goede basis te voorzien waarop jij je keramische terrastegels legt. Die vermijdt dat je terras al te snel ten prooi valt aan vrieskou en vocht met gebarsten tegels tot gevolg.

 

Keramische terrastegels leggen: 3 methodes

De eerste methode om je keramische terrastegels op een goede manier te leggen is op volle ondergrond. Daarvoor moet je eerst een fundering graven van minimaal 40 centimeter diep. Daarop leg je een drainerende steenlaag die je aantrilt met een trilplaat. Daarna volgt een laag korrelbeton die je ook weer aantrilt. Dan is het tijd voor de chapelaag die je aanlegt met een hellingsgraad van 1,5 procent. Zo garandeer je een goede afvoer van regenwater. Na afwerking van de fundering laat je ze een maand goed drogen voor je start met het leggen van de keramische terrastegels.

 

Een andere manier om je keramische terrastegels te plaatsen is een ondergrond uit beton. Let wel, die is niet waterdoorlatend waardoor het water minder snel wegtrekt en het risico op loskomende tegels verhoogt. Dat kan je vermijden door een goede afwatering te voorzien. Leg ook een drainagemat op de betonnen ondergrond, maar lijm ze niet vast. Daarna volgt een chapelaag van minimaal 5 centimeter. Ook hier zorg je voor een hellingsgraad van 1,5 centimeter.

 

Een derde wijze om je keramische terrastegels op een duurzame manier te leggen: gebruik tegeldragers. Die bieden enkele belangrijke voordelen. Zo zijn de tegeldragers niet vastgelijmd op de ondergrond waardoor ze makkelijk verplaatsbaar zijn. Doordat de tegels in de dragers liggen, bevriezen ze niet en ten slotte zijn tegeldragers bruikbaar voor elke ondergrond. Let er wel op dat je altijd keramische tegels van minimaal 2 centimeter dikte gebruikt.

 

Keramische terrastegels leggen met Tegeloutlet

Heb je zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Kom dan eerst langs bij Tegeloutlet. In elk van onze vijf vestigingen vind je een uiterst ruim aanbod aan keramische terrastegels met toebehoren zoals voegmortel, lijmen en tegeldragers. Zo vind je alles voor jouw keramische tegelterras onder één dak!

 

Benieuwd naar ons aanbod? Kom het dan snel met je eigen ogen bewonderen!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze
aanbiedingen en trends

Aanmelden