3 gouden tips voor plaatsing vloer

Wie zelf aan de slag gaat met plaatsing van vloer, heeft altijd baat bij enkele gouden vuistregels. Dankzij deze 3 tips kan de plaatsing van vloer van jouw keramische tegels alvast niet meer stuk!

Plaatsing vloer – tip 1: Laat chape lang genoeg drogen

Aan plaatsing van vloer gaat natuurlijk nog een heel procedé vooraf. Eerst wordt de oude vloer weggehaald, waarna een nieuwe chapelaag wordt gegoten. Bij een nieuwbouwwoning moet die dekvloer er sowieso eerst komen. Maak dan ook niet de fout om te snel te willen overgaan naar de plaatsing van vloer. Want de chape heeft gemiddeld een viertal weken nodig om goed uit te harden. Is de woning niet lucht- en waterdicht? Dan moet je bij deze termijn nog enkele weken extra optellen.

Met deze 3 tips is een vlekkeloze plaatsing van vloergegarandeerd.

Plaatsing vloer – tip 2: zorg voor vlakke ondergrond

Eens de uitharding van de chape voltooid is, kun je dan starten met de plaatsing van vloer. Maar zorg er dan wel voor dat je zeker bent van een vlakke ondergrond. Of de chape voldoende vlak is, test je eenvoudig met een lange lat die je vanuit de hoeken van de ruimte naar het midden legt. Zo zie je meteen of de ondergrond overal voldoende vlak is.

 

Merk je op bepaalde plaatsen een afwijking? Begin dan niet met de plaatsing van vloer voordat je alle oneffenheden hebt weggewerkt met egalisatiemortel.

Verzeker jezelf van de perfecte plaatsing van vloer.

Plaatsing vloer – tip 3: ontvet oude tegels

Kies je ervoor om een nieuwe vloer bovenop de huidige vloertegels te plaatsen? Dan moet je de bestaande vloertegels nauwkeurig ontvetten. Zeker wanneer het gaat om cementtegels of natuursteen, aangezien die met zeep worden gereinigd. Voor de verlijming van je nieuwe tegels op een bestaande ondervloer gebruik je het best flexlijm in plaats van een gewone tegellijm. Die zorgt voor een nog betere hechting. Wacht ook altijd met het voegen van de tegels tot minimaal 48 uur na de plaatsing van vloer.

Tegeloutlet helpt je bij een feilloze plaatsing van vloer

Ga je zelf aan de slag met plaatsing van vloer? Kom dan zeker langs bij Tegeloutlet. Je vindt er niet alleen een immens groot aanbod aan keramische tegels, maar krijgt ook professioneel advies voor een vlotte plaatsing. Bovendien vind je bij Tegeloutlet ook alle vloerbenodigdheden zoals lijmen, egalisatiemortels of lijmkammen. Alle ingrediënten voor een perfecte plaatsing van vloer onder één dak: die vind je alleen bij Tegeloutlet!

 

Ontdek ons hele aanbod!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze
aanbiedingen en trends

Aanmelden