Fouten bij plaatsing keramische vloer

De plaatsing van keramische tegels hoeft geen onmogelijke zaak te zijn. Tenminste, wanneer jij je niet laat vangen aan deze veelgemaakte fouten. Net daarom zetten we alle don’ts even netjes op een rij.

 

Droogtijd ondergrond niet gerespecteerd

Respecteer voor de plaatsing van je keramische tegels altijd een droogtijd van de ondergrond van 4 weken voor een wind- en waterdichte ruimte. Bij de plaatsing van keramische tegels gaan sommigen al te enthousiast en vooral te snel van

Plaatsing keramische tegels met foutieve lijm

Voor de plaatsing van keramische tegels is dit misschien wel de belangrijkste voorwaarde: verlijm de tegels op een vlakke vloer met een correcte lijm. Zijn er toch nog oneffenheden? Werk die dan zorgvuldig weg met egalisatiemortel en controleer daarna de vlakheid met een pas lat.

 

Plaatsing keramische tegels op niet-ontvette ondervloer

Voor de plaatsing van keramische tegels is het niet altijd nodig om de oude vloer helemaal uit te breken. Je kunt de tegels ook perfect over een bestaande vloer leggen. Let er dan wel op dat je de bestaande vloertegels voldoende ontvet is en gebruik een primer voor een dubbelzijdige hechting. Doe je dat niet? Dan zullen je nieuwe vloertegels onvoldoende hechten. Onthoud dat een goede primer uiterst belangrijk is wanneer je nieuwe tegels op de bestaande legt.

Dit zijn de vaakst voorkomende fouten bij plaatsing van keramische tegels.

Plaatsing keramische tegels: te snel voegen

Na de plaatsing van je keramische tegels moet je een minimumtijd respecteren vooraleer je de tegels begint te voegen. Die tegels heb je geplaatst op een niet-zuigende ondergrond en dus moet het vocht in de tegellijm opdrogen via de voeg. 36 uur na de plaatsing van je keramische tegels kun je aan het voegwerk. Koos je voor een plaatsing van tegels op een bestaande vloer? Dan moet je 48 uur wachten. Respecteer deze tijdsintervallen strikt en vermijd zo dat je tegels onstabiel komen te liggen.

 

Schakel hulp in bij plaatsing keramische tegels

Hopelijk helpen deze tips je alvast op de goede weg. Heb je toch graag wat extra assistentie bij de plaatsing van je keramische tegels? Kom dan snel langs bij Tegeloutlet. Behalve een uitgebreid tegelassortiment hebben we ook alle vloerbenodigdheden in huis én bieden we je graag professioneel advies.

 

Benieuwd om kennis te maken met Tegeloutlet? Kom dan snel langs in een van onze toonzalen!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze
aanbiedingen en trends

Aanmelden